Isnin, 28 Februari 2011

DAGING MERAH

BAHAN2
1/2 Kg daging(rebus sampai empuk dengan sedikit pewarna merah)
3 ulas bawang putih-ketuk
1 labu bawang besar-potong bulat
1 sudu besar cili kisar
cili padi-optional
sedikit sos tiram
sedikit sos ikan
sedikit sos tomat0
sedikit sos cili
minyak untuk menumis
garam dan gula
daun sup/bawang untuk hiasan
lobak dan bunga kobis-optional

CARA2
-Daging yang dah direbus tu potong nipis2
-Panaskan sedikit minyak,goreng daging sampai kuning2 sikit..jangan garing.Ketepikan
-Tumis bawang putih sampai naik bau,masukkan cili kisar.Biar sampai agak garing..masukkan pula sos tiram,sos ikan,sos tomato dan sos cili.
Masukkan daging tadi dan bawang besar yang dihiris...cili padi..lobak dan bunga kobis.Kacau2 dan tambahkan garam serta gula.
-Kalau nak nampak berkuah..boleh tambahkan sedikit air

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...