daging dipotong halus/kecil2-agak2 je lah
2 ulas bawang putih-kisar
sedikit halia-kisar
3 biji bawang merah-kisar
1 sudu rempah kari daging
2 sudu rempah kurma
bawang besar 2 biji-1 dadu kecil..satu lagi potong nipis
kentang-dadu kecil
garam,gula dan perasa
-Daging perapkan dengan rempah kurma dan rempah kari daging.Masukkan sedikit air...ketepikan.Panaskan sedikit minyak dalam periuk.Tumis bahan2 kisar.Dah layu sikit..masukkan daging yang telah diperap.Masak sampai daging agak lembut.Boleh tambah air sikit kalau daging masih liat.
-masukkan kentang.biar empuk jap pastu masukkan bawang yang didadu..garam,gula dan perasa.Masak sampai kering tapi jangan hangit pulak.Tutup api dan masukkan bawang yang dihiris nipis.siap
*untuk buat murtabak..letakkan inti atas kulit..pecah telur sebiji.lipat dan masak macam buat roti canai
siap untuk dimakan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan