Ahad, 29 Ogos 2010

DAGING GORENG JINTAN


DAGING GORENG JINTAN
sumber : kak nor

BAHAN2 A
Daging potong nipis
1 sudu teh jintan manis - tumbuk
1/2 sudu teh Lada hitam - tumbuk
1 sudu teh jintan putih - tumbuk
1 sudu teh ketumbar - tumbuk
kunyit
air

BAHAN2 B
3 tangkai cili api - potong
1 tangkai cili merah - potong
sedikit cuka dan kicap
1 biji bawang besar - potong bulat
1 tangkai daun sup
1 daun bawang

CARA2
1.Daging gaulkan dengan bahan2 A.Masukkan dalam kuali/periuk dan rebus empuk hingga air kering.Ketepikan
2.Dalam kuali yang sama ,masukkan minyak,tumis bawang besar,cili api dan cili merah,daun sup dan daun bawang.Masukkan garam dan perasa.Akhir sekali masukkan cuka dan kicap.Boleh hidang

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...