Jumaat, 13 Ogos 2010

DAGING BLACKPEPPER

Kali ni entry masakan daging yang su ambil dari blog dayang jack


DAGING BLACKPEPPER

BAHAN2
-Hirisan daging rebus
-Lada hitam (ditumbuk kasar)
-1 sb kicap pekat
-2 ulas bawang putih (cincang)
-1 labu bawang besar (mayang)
-2 sudu makan kicap manis
-1 sb sos tiram
-5 biji cilipadi (diketuk)
-hirisan daun ketumbar (su tak isi)
-hirisan capcicum
-1 sb jus lemon
-tepung jagung (bancuh dgn sikit air)

CARA2
-Perapkan daging + 1/2 sb kicap pekat +lada hitam selama lebih kurang 10 minit.
-Panaskan sedikit minyak.Tumis bawang besar dan bawang putih hingga perang.Masuk sos tiram dan sedikit air.Kacau hingga mendidih..masukkan daging dan baki kicap pekat.Kacau sebati.
-Masuk capcicum,cili padi,kicap manis dan jus lemon.
-Masukkan garam dan perasa..akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung dan daun ketumbar.Kacau hingga kuah agak pekat.Sedia untuk dimakan.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...