Sabtu, 27 November 2010

PUDING KARAMEL


BAHAN2 SOS KARAMEL
1/2 cawan gula pasir
sedikit air
- Panaskan gula dengan sedikit air dalam loyang hingga gula cair dan bertukar kuning.Jangan terlalu lama sehingga perang..nanti sos jadi pahit.

BAHAN2 PUDING
6 Biji telur
1 tin susu pekat manis
1 tin air (tin susu pekat manis)
1/2 cawan gula pasir
1 sudu teh esen vanila
CARA2
- Pukul telur sampai kembang
- masukkan pula susu pekat manis dan air.Su guna whisker je..nak lagi senang,masuk semua dalam blender.
- Masukkan adunan dalam loyang sos dan kukus selama 25-30 minit.
- Dah masak,biar sejuk kejap pastu simpan dalam peti
- Dah betul2 sejuk baru keluarkan dari loyang.


Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...