BAHAN2 PASTRI
125 Gram butter
60 gram gula aising
1/2 biji putih telur
1 biji telur kuning
220 gram tepung gandum
1/2 sudu teh esen vanila
-Semua bahan di atas diadun sehingga menjadi doh.Gelek setebal lebih kurang dalam 5mm
-susun acuan tart di atas dulang dan tebarkan doh yang digelek tadi diatasnya.Tekan atas acuan untuk mendapatkan bentuk dan memotongnya.
-cucuk2 dengan garfu dan bakar selama 8-10 minit atau separuh masak pada suhu 175 celcius.

BAHAN2 KASTARD TELUR
280 gram susu segar
160 gram gula
3 biji telur
1 sudu teh esen vanila
CARA2
-masak susu segar dan gula hingga gula larut..tutup api
-Masukkan telur dan esen vanila..dengan menggunakan whisker,kacau perlahan lahan pastu tapiskan.
-Masukkan dalam tart yang separuh masak tadi dan bakar selama 15-20 minit dengan suhu lebih kurang 175 celcius
Tiada ulasan:
Catat Ulasan