Khamis, 21 Julai 2011

APAM POLKADOT DAN MIMPI BURUK...

Bangun tidur pagi tadi,bantal aku basah dengan air mata.Rupa2nya tangisan aku dalam mimpi betul2 menyebabkan air mata aku keluar.Kerana mimpi tu jugalah aku terbangun pukul 2 pagi..aku bermimpi anak sulungku tiba2 hilang semasa disekolah.Selepas puas mencari..aku hanya jumpa jasad kaku anakku dalam keadaan yang amat menyedihkan.Jasad kakunya yang dah tak bernyawa aku temui dengan masih berpakaian sekolah.Dia dibunuh dan digantung.Aku hanya mampu meraung dan merayu..tetiba aku terbangun dari tidur dan air mata masih mengalir.Terbangun je jam 2 pagi tu..aku hanya mampu beristighfar.Ya Allah jauhkan perkara2 buruk dari berlaku terhadap keluargaku.Aku terus bangun dan menuju kebilik along.Terus aku tatap dan cium dia sepuas puasnya.Ya Allah lindungilah anak2 ku..aku masih belum puas memeluk,mencium,bergurau senda dan berada disisi mereka.Pastu aku terus bersahur dan puasa.Terus aku tak boleh tidur kerana mimpi tu terus menghantui aku walaupun mungkin ini hanya mainan tidur/syaitan semata mata.Hmmm pengajaran yang boleh aku ambil..selagi hayat dikandung badan,hargailah dan curahkan sepenuh kasih sayang kepada insan2 yang kita sayangi.
Oklah layan pulak apam yang dah terlalu ramai mencuba.Aku buat apam polkadot ni untuk diberikan pada budak2 mengaji.Jiran indonesia aku ada mengajar agama dan mengaji kepada budak indonesia dan malaysia sepanjang cuti summer ni.Orang yang mengajar ni taknak apa2 bayaran..jadi aku selalulah buatkan makanan/kuih2 untuk budak2 ni makan.

APAM POLKADOT
Sumber : myresipi
 Bahan-bahan ( 50 biji papercup medium )
  • 3 biji telur-dari peti sejuk(gred A)
  • 275 gm tepung gandum
  • 220 gm gula halus
  • 150 ml susu segar@susu cair
  • 3 sudu teh baking powder
  • 1 sudu kecil ovalette
  • filling-blueberry@strawberry@apa2 ikut citarasa
  • pewarna

Cara-cara

  1. masukkan semua bahan apam kedalam mangkuk mixer dan pukul dengan kelajuan maksima sehingga kembang
  2. bahagikan adunan kepada beberapa bahagian,kemudian titiskan pewarna mengikut pilihan
  3. masukkan setiap adunan berwarna kedalam piping bag
  4. picitkan adunan ke dalam mangkuk kertas-setengah sahajaletakkan filling secukupnya-nak senang masukkan dalam plastik kemudian picitkan
  5. picit lagi adunan sama @ warna berbeza sehingga hampir penuh.last sekali dot-dot kan dengan warna pilihan,kemudian kukus selama 10-15minit @ sehingga masak
  6.  Aku tak isi filling sebab anak2 aku tak suka.

Inilah along anak mama yang amat2 manja.Berbanding dengan adik..along sangat sensitif.Selalu dibuli adik tapi tak pernah melawan sebab terlalu sayangkan adik.Adik lebih berdikari berbanding along yang terlalu berharap pada mama.Semoga anak mama dilindungi selalu.

Sibuk mengira takut tak cukup untuk diberikan pada kengkawan dia.Saaayanggg anak mama..mmmuahhh

Selasa, 19 Julai 2011

CERRR MALAYSIA BUAT CAMNI..

Selingan jap di petang hari...Ni gambar aku ambil masa tengah makan di KFC.Sorrylah kalau gambar kurang memuaskan sebab aku ambil guna handphone dan zoom je sebab jarak agak jauh jugalah dari tempat aku makan ni.Di Qatar ni memang banyak mesin ATM yang diorang letak ditepi2 jalan.Di stesyen minyak pun diorang letak camni jugak.Aku rasa kalau Malaysia buat macam ni..ok juga.Orang ramai tak perlu turun dari kereta.Hulur je kad dan ambil duit dari dalam kereta.Risiko nak kena rompak mungkin boleh dikurangkan.Lagi satu..takdelah orang nak beratur panjang2 dibank untuk ambil duit(tambah2 masa gaji...penat beratur tetiba OUT OF SERVICE...masa tu rasa macam nak hempuk2 je mesin kannn).
Mesin ATM yang cukup banyak di Qatar.Kadang2 di kawasan tumpuan ramai..diorang letak mesin ATM bergerak(van).

AYAM GORENG BEREMPAH (KUZIE KATERING)

Penyakit malas mengupdate datang jap..Entah apa pasal pun tak tahula.Aku ada masa untuk update masa anak2 tidoq je..kalau diorang dah bangun..hmmm memang susah.Komputer yang biasa aku guna ni..along pakai untuk main game (cuti sekolah ni..inilah keja dia).Laptop ada tapi aku kureeenggg suka sikit.Tambah2 si adam tu memang pantang nampak aku pegang laptop.Mesti dia nak menaip sekali.Baru2 ni aku sempat pergi pasar malam yang diadakan di community aku ni.Konon2 nak ambil gambar la..last2 kamera tu senyap je dalam beg.Mana tidaknya..adam meragam tak mahu jalan..minta dukung(udahla badan tu dah nak masuk 12 kg)Tangan sebelah kanan dukung adam..sebelah kiri pegang barang2.Along lesap merayau..menyesal rasanya tak datang dengan laki aku.Aku konon2nya malas nak nyusahkan laki aku (dia ngantuk baru balik memancing) pergilah dengan kawan2..last2 menyesal tak sudah.Lain kalilah aku masukkan gambar suasana pasar malam disini..:(.Tutup citer..ayam goreng berempah ni rasanya dah terlalu ramai yang cuba..sedappp tambah2 dia punya serdak tu.Aku suka lebihkan lengkuas dengan serai.Yang ni aku usha dan ambil dari blog kak ummie kuantan yang sekarang makin2 meletup letup namanya.

AYAM GORENG BEREMPAH (KUZIE CATERING)
Resepi: Pak Engku (Kuzie Catering)
Sumber:KAK UMMIE

Bahan:-
4 labu bawang merah-blend
6 batang serai-blend
2 tongkol lengkuas-blend
3 sudu rempah kari ikan
3 sudu kunyit
5 sudu cili kering-blend
5 helai daun kari
5 tangkai cili kering dipotong 3
garam,gula dan serbuk perasa
*kak ummie tambah:1 sudu beso biji ketumbar+jintan manis+jintan putih

CARA2
  1. 1 ekor ayam dipotong 16/atau ikut suka. Bersihkan dan toskan.
    Perapkan ayam tadi bersama semua bahan-bahan blend bersama rempah, cili kering...perap lebih satu jam..
  2. Panaskan minyak untuk "deep fry" dan goreng ayam tadi, api biar sederhana. Bila serdak agak kekuningan, tapis dan asingkan agar tidak hitam dan hangus (*akak biarkan jek..ok laa..xda la hangus sangat...sedang sedap makan..hehe)
  3. Bila ayam dah masak, masukkan daun kari dan cili kering potong tadi.
  4. Tabur atas ayam bersama serdak tadi
Nampak macam gooolap..tapi tak hangit dan pahit pun.Sedap betul meratah camtu jerrr

Rabu, 13 Julai 2011

JOM PI SERBU PASAR MALAM

Harap2 laki aku tak keja hari jumaat ni..boleh ajak dia pi merayap pasar malam.Yer lah..bila ada pasar malam memang semangat campur seronok giler la.Sini bukan macam Malaysia.Dalam setahun boleh kira dengan jari je berapa kali ada pasar malam.Dulu lagilah...setahun adalah 2 atau 3 kali kot.Tapi semenjak orang Malaysia dah makin ramai terutamanya di community al khor ni(tempat tinggal aku) memang kerap jugala pasar malam ni.Bazar ramadhan pun ada gak tapi sebulan puasa tu dalam 3 atau kali je lah.Pasar malam ni anjuran orang2 malaysia kat tempat tinggal aku.Kalau yang kedutaan Malaysia..diorang jarang buat.Macam2 ada dijual tapi harga biasalah..agak mahal.Mungkin sebab bahan mentah yang agak terhad dan barang2 disini yang mahal.Contohnya,nasi kerabu..nasi ayam, biasa dijual dalam QR 15 KE QR 20(dalam RM 12 ke RM 17).Pasar malam kitorang ni dibuat dalam dewan (siap ada aircond tuuu).Kalau kat luar..sapelah nak meniaga dan membeli.Panas giler campur debu.Dekat je ngan umah aku..jalan kaki pun boleh tapi sekarang ni panas giler so,nak tak nak kena pi naik keta jugaklah.5 pagi matahari dah terpacak atas kepala wehhh....nak kena pujuk laki aku ni sebab dia manusia palingggg susah nak pi pasar malam.Masa kat malaysia dia memang jarang jejakkan kaki.Samalah macam disini.abang..abang..hmmm

Selasa, 12 Julai 2011

KURMA OHHHH KURMA...

Musim panas dah hampir kemuncaknya.Minggu ni memang terlalu panas.Kurma pun keseluruhan di pokok sudah bertukar warna kehitaman.Pokok kurma ni biasanya bagi petanda untuk musim panas
Pokok kurma baru mengeluarkan bunga.Ini bermakna musim sejuk dah berakhir dan sedang beralih cuaca.Masa ni cuaca memang best arr.Tak terlalu sejuk dan banyak aktiviti luar boleh dibuat.

Putik2 buah kurma dah mula keluar.Masih dalam cuaca yang tak berapa panas tapi dah terasa la haba sikit2.Masa ni lebih kurang macam cuaca malaysia arrr...

 Dah mula berbuah hijau.Kurma tak berapa boleh makan lagi masa ni sebab kelat/pahit lagi.Masa ni angin panas dah mula bertiup agak kuat la.Sandstorm pun dah mula datang sesekali.Waktu ni nak buat aktiviti luar masih ok lagi.

 Buah kurma dah kekuningan.Nak makan dah boleh dah masa ni..tapi terasa la pahit2 lagi.Abah aku suka sangat..balik kampung je mesti aku bawa balik juga sikit.Tapi tahun ni tak sempat sebab kurma dah masak.Oh ya..sini ada dua jenis kurma.kuning dan merah.

Kurma pun macam buah rambutan kat malaysia gak.Setandan tu kadang ada separuh kuning..pastu separuh lagi masih menghijau.
Buah yang dah menguning keseluruhannya.Masa ni kurang sesuai aktiviti luar sebab sandstorm.Tengok daun tu kena tiup dan cuaca yang kelam.Cuaca camni memang ramai yang kurang sihat.Biasanya batuk dan demam selesema.

Lebat giler buah2 kurma ni.Nilah pemandangan dalam tempat tinggal aku.Sepanjang jalan dan dekat2 tepi rumah penuh pokok kurma.

Inilah keadaannya pokok kurma terkini.Kebanyakkan buah,tukang kebun dah balut/bungkus takut buah jatuh sebab angin terlalu kuat (buah kurma yang masak kehitaman mudah gugur). Buah dah mula menghitam dan masa ni memang cuaca ditahap kemuncak.Malam2 panas(humid)Tingkap basah je dengan wap.
*yang herannya..bila kurma dah depan mata je,tak teringin la pulak nak makan.Hurmmm nape yeeee.

Isnin, 11 Julai 2011

JOM BERSARAPAN...

Tajuk entry tu khas untuk mereka diQatar je ye..Malaysia rasanya sekarang ni dah nak makan tengah hari.Arini makan yang agak berat dan berkalori  sikit.Malam tadi godek2 apa yang patut pastu pagi tadi cuma tebar roti dan buat kuah kari,Pagi ni melantak murtabak..untuk anak2 aku buat roti canai sebab diorang takkan sentuh murtabak ni.Kulit murtabak aku buat sama resipi roti canai.Cik abang cicah dengan kuah kari dan aku pulak lebih suka kuah bawang.Kelam kabut punya pasal..warna merah terover ler sikit.Kari aku buat kari kosong tanpa santan.Inti murtabak pulak..

daging dipotong halus/kecil2-agak2 je lah
2 ulas bawang putih-kisar
sedikit halia-kisar
3 biji bawang merah-kisar
1 sudu rempah kari daging
2 sudu rempah kurma
bawang besar 2 biji-1 dadu kecil..satu lagi potong nipis
kentang-dadu kecil
garam,gula dan perasa
-Daging perapkan dengan rempah kurma dan rempah kari daging.Masukkan sedikit air...ketepikan.Panaskan sedikit minyak dalam periuk.Tumis bahan2 kisar.Dah layu sikit..masukkan daging yang telah diperap.Masak sampai daging agak lembut.Boleh tambah air sikit kalau daging masih liat.
-masukkan kentang.biar empuk jap pastu masukkan bawang yang didadu..garam,gula dan perasa.Masak sampai kering tapi jangan hangit pulak.Tutup api dan masukkan bawang  yang dihiris nipis.siap
*untuk buat murtabak..letakkan inti atas kulit..pecah telur sebiji.lipat dan masak macam buat roti canai


siap untuk dimakan


Ni pulak makan tengah hari aku sejak dua menjak ni..oat tambah fresh milk  dengan buah..

Khamis, 7 Julai 2011

CH LAGIIII...

Baru2 ni keluar merayap.Aktiviti biasa hujung minggu kitorang sekeluarga.Kali ni target aku nak cari minyak wangi.Masuk je kedai minyak wangi..aku blurr jap nak beli jenis apa la pulak kali ni.Telek punya telek..bau punya bau..last2 CH juga yang aku pilih.Sebelum ni dah dua kali aku beli Ch..suka aku dengan CH ni sebab baunya tak terlalu kuat..lembut je.Dior sebelum ni aku pakai ok gak la tapi yang latest punya bagi aku kuat sangat baunya.Memang kalau terwangi sangat2 ni..awal2 aku tolak ketepi.Nina Ricci memang outlah dalam senarai aku.Dulu beli sekali sebab aku tertawan dengan botol yang ala2 buah epal.

Rasanya ni CH yang paling latest kot.Budak jual tu offer botol besar..minta maaflah sebab yang kecik ni pun entah bila habis.Cepat habis bagus sikit sebab boleh aku merayap cari yang lain pulak..he..he..Ha yang hitam tu..cik abang punya.Rupa2nya diapun tergoda dengan CH.Ni pertama kali aku tengok dia pakai brand CH.Kitorang laki bini ni taste dengan perangai lebih kurang je.warna baju pun sama je minatnya.Saiz kasut kitorang pun sama tauuuu....

ROTI CANAI LAGI...

Jom menternak lemak lagi.Kali ni aku cuba ubah sikit..resipi masih sama seperti sebelum ni tapi aku tukar marjerin kepada shortening.Percubaan pertama menggunakan shortening/lemak sayuran...alhamdulillah roti canai lebih lembut.
 Aku kurangkan penggunaan minyak semasa menggoreng.Sini kitorang pakai minyak bunga matahari.

 Walaupun kurang minyak..roti tetap lembut.Alhamdulillah menjadi
Ini shortening yang aku guna.Bukan lemak sayuran sepenuhnya sebab yang tu agak susah untuk jumpa di Qatar ni.Yang ada butter flavor banyak dan senang sikit untuk jumpa.

Rabu, 6 Julai 2011

TEPUNG PELITA

Baru sudah masak makan tengah hari.Arini aku masak nasi carrot,ayam panggang ala kenny rogers dengan dalca sayur.Pastu buat sos ala2 sos nasi ayam untuk makan dengan ayam panggang .Sementara ada kesempatan ni..aku masukkan dulu tepung pelita yang aku buat untuk makan petang 2 hari lepas.Resepi ni aku ambil dari yani myresipi.Sedappp..Laki aku makan suam2.Aku pula suka yang sejuk2 dari peti..tapi apapun resipi ni memang best.

BAHAN2
  • 1 cawan tepung beras

  • 1 cawan gula

  • 5 cawan air

  • 4 sudu besar tepung beras(ratakan)

  • 1 biji kelapa diperah jadi 4 cawan santan

  • 4 helai daun pandan dimesin dgn sedikit air

  • sedikit kapur dan sedikit garam

  • Cara-cara

    -Tepung, air, gula, air daun pandan dan air kapur dibancuh hingga sebati
    -Perah santan, masukkan tepung yg 4 sudu tadi dan garam. Kacau sehingga sebati dan ketepikan.
    -Masakkan tepung yg diadun dan kacau hingga masak dan berkilat.
    -Bila dah masak masukkan dalam acuan yang disukai. Kalau daun pisang lagi sedap.
    -Masak santan yg diadun tadi dan kacau sehingga pekat.
    -Angkat santan dan curah ke atas tepung yg di dalam acuan tadi.Sejukkan
    *Atas lapisan hijau aku taburkan sedikit gula pastu baru letak lapisan putih.
            Lembut...manis..lemak..wangi..dan semestinya..sooodappp


    ni mangkuk adam.dia taknak yang lapisan putih.belasah makan yang hijau ni je sebab manis

    MASAK MERAH IKAN BAWAL

    Mood jeles tahap gaban sekarang ni.Bukan jeles kat laki aku tapi kat kengkawan.Uwaaa..dah ramai yang mula balik kampung sempena cuti summer ni.Hari2 ada je yang update status kat Facebook diorang dah nak bertolak balik kampung.Aku sebulan lebih lagi..lama je rasanya nak menunggu bulan 8.Esok last sekolah untuk term ni..mula buka sekolah semula 11 september nanti.Kebanyakan kawan2 aku disini diorang balik kampung dengan anak2 sampai lepas raya.Masing2 tinggalkan suami.Aku takleh buat camtu..memang terasa nak cuti lama2 tapi bila teringatkan suami sorang2 kat sini..kesian la pulak.Sape nak jaga makan dan pakaian dia.Laki aku ni jenis makan kat umah..payah betul nak makan kedai.Tapi sebab utamanya..kitorang memang jenis susah nak berpisah.Nak berkepit selalu..sehari tak jumpa pun rinduuu gilerr rasanya.Ha..ha..kalau adik aku baca mesti dia muntah darah.Romantiklah konon2nya tu..he..he..Panjang pulak melalut.Masak merah ikan bawal ni peberet anak bujang aku yang sulung.Kalau masak camni..memang menambah nambah la nasi.Along ni makan kuat sangat2 tapi badan cekeding.Korang bayangkanlah..umur 7 thn berat baru 18 kg.tu pun sebab dia tinggi budaknya.susah hati tengok badan.Kalau lemak kat badan aku yang berkilo kilo ni boleh derma,dah lama aku bagi..he..he..

    MASAK MERAH IKAN BAWAL

    BAHAN2
    2 ekor ikan bawal-bersih..gaul dgn garam dan kunyit
    2 ulas bawang kecil-mayang
    1 ulas bawang putih-mayang
    1 inci hali-mayang
    1 biji bawang besar-kisar
    3 ulas bawang putih-kisar
    1 inci halia-kisar
    1-2 sudu makan cili kisar
    1 sudu makan sos cili
    santan-ikut kepekatan yang diingini
    sedikit gula
    garam dan perasa
    daun sup-potong panjang(macam isi dalam sup)

    CARA2
    -Panaskan minyak dalam kuali..goreng ikan bawal sampai masak.tapi jangan terlalu garing.Angkat dan ketepikan.
    -Masukkan minyak dalam periuk..agak2 dalam 3 sudu besar.Bila minyak dah panas,tumiskan bahan2 yang dimayang.Dah kekuningan sikit..masukkan bahan2 kisar dan cili kisar.Tumis sampai pecah minyak.
    -Masukkan sos cili,santan,gula,garam dan perasa.Mengelegak/mendidih kuah..terus masukkan ikan bawal yang digoreng tadi.Last masukkan daun sup(aku tak isi sebab takde).Biar jap je pastu terus tutup api.


    Selasa, 5 Julai 2011

    MEE JAWA

    Terlambat sedikit masukkan entry.Mee jawa ni aku buat petang semalam..sangattt sedap ditekak aku tapi banyak bahan yang takde stok.So aku masak guna apa yang ada dirumah ni je...Meh sama2 skodeng dapur lama chef hanieliza kita..Silalah usha di FP kak liza..hilang diet aku sebab makan terlebih sikit..he..he..

    MEE JAWA
    Bahan-Bahan:


    1 kg mee kuning (dicelur)
    1/2 kg. daging [rebus lembut dan hiris nipis]
    300 gm tauge (buangkan kakinya) -x ada
    2 tangkai daun bawang (dihiris)-x ada
    5 biji cili merah (dihiris)
    3 keping tauhu goreng (dihiris nipis)-x ada
    3 biji telur rebus (dibelah)
    3 biji limau nipis (dibelah)
    Sedikit bawang goreng
    Isi ayam yg direbus-siat2 kecil (aku tambah)

    Bahan Kuah:
    1/2 kg keledek (direbus & dikisar)
    3 ulas bawang putih -kisar
    5 ulas bawang merah-kisar
    3 batang serai -kisar
    Sedikit halia -kisar
    sedikit lengkuas -kisar
    100 gm udang kering-kisar.x de.aku ganti kiub udang
    2 s/b cili kisar
    3 s/b serbuk kari daging
    air rebusan daging
    Sedikit garam
    Sedikit minyak masak
    Sedikit gula

    Caranya:
    1. Panaskan minyak masak dalam periuk. Tumiskan bahan yang dimesin, rempah & cili kisar hingga garing.
    2. Masukkan keledek. Tambahkan air rebusan daging mengikut kepekatan yang diinginkan.
    3. Akhir sekali, masukkan garam & gula. Biarkan hingga kuah mendidih.
    4. Angkat dan hidangkan dgn bahan yg dihiris.


    Mee jawa aku sengaja aku pekatkan kuahnya..bila makan bersalut je.Sape suka cair..boleh lebihkan air

    Jumaat, 1 Julai 2011

    RUTIN PAGI...

    Salam pagi jumaat.Mengadap jap komputer sementara adam masih tidor.kalau dia bangun..hmmm memang tak bolehla nak mengupdate.Jeles betul dia tengok mama ngadap komputer.Sekarang ni di qatar pukul 3.15 dah subuh.Dalam 4 lebih dah habis waktu.Aku ni pulak jenis tido lewat...paling2 awal pukul 12 malam.Pukul 3.30 dah bangun pulak untuk subuh dan biasanya memang aku tak tido dah.Ni masa rajin sikit..bekal untuk cik abang sayang aku buat nasi minyak.Kalau hari malas aku buat kuih je.Bekal ni untuk makan pagi je..tengah hari company sediakan makan.Bukan sembarangan..makanan ala2 hotel tu..jeles betul sebab aku takleh makan sekali..he..he..
    Ringkas je nasi minyak untuk abang.Almaklumlah masa pagi2..kelam kabut sikit

     Ni pulak bekal anak bujang aku.Apam mekar..peberet adik ngan along.Yang ni,aku buat malam sebab kalau pagi tak sempat.Sini sekolah diorang bukan macam diMalaysia..takde kantin.Semua student dari sekolah rendah sampai menengah wajib bawa bekal dari rumah.Makan pun dalam kelas je..takde macam seolah malaysia..masa rehat boleh keluar dan merayap makan diluar kelas.Budak2 sini memang tak bawa duit ke sekolah dan bas sekolah pun disediakan percuma untuk anak2 kitorang.Ini dah menjimatkan duit mak bapak.

    Ni aku rasa yang budak2 malaysia mesti jeles giler..Cuba korang tengok,pi sekolah anak aku bawa buku macam ni je.Buku parent notice tu untuk cikgu dengan mak bapak tulis apa2 maklumat la.Kadang2 kalau kitorang ada apa2 pertanyaan..tulis je pastu nanti cikgu dia jawab.Cikgu dia pulak tulis maklumat pasal persekolahan dan pelajar.Yang reading book tu..hari2 dia akan bagi pelajar buku cerita berlainan.pastu dia tulisla dalam buku tahap pembacaan pelajar.Budak2 sini takde buku2 teks berat2 macam di malaysia.Aku rasa mana2 sekolah luar negara dan sekolah antarabangsa macam ni.Tak tahulah macam mana along kalau kitorang balik terus ke Malaysia.Kena pandai2lah dia sesuaikan diri.Hari2 ini jelah yang diorang bawa keseolah kecuali hari yang ada kelas renang diorang kena bawa extra beg renang.

    Stail budak ngantuk campur takde mood.Beg galas tu isi bekal je.Ini baju sekolah untuk hari PE dan renang.Diorang ni kat sini 3 hari baju sekolah biru muda berkolar dengan seluar kelabu dan dua hari lagi macam gambar diatas.Along pakai seluar pendek je tu sebab sekarang musim panas.Sekolah sini bab pakaian agak longgar peraturan.Topi wajib pakai tapi kaler macam2 pun tak kisah.Tudung sekolah pun aku tengok macam2 kaler dan jenis yang diorang pakai.Kalau musim sejuk lagilah..macam2 warna dan jenis baju sejuk diorang pakai.Layan jap citer2 kosong aku pagi ni.Jap lagi aku masukkan entry masak2 tapi nak pi sambung tido dulu..ngantuk gilerrrr.Cau cin cauuuu 

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...